Nejkrásnější melodie pro harfu a housle 14. října 2021 (zveřejněno 12.10.2021)

Pozvánka na koncert

Srdečně vás zveme na koncert Nejkrásnější melodie pro harfu a housle v rámci cyklu Podzimní strunobraní, který se koná ve čtvrtek 14. října 2021 v 19.30 v našem kostele na Anglickém nábřeží č. 13 v Plzni. Vstupenky je možno zakoupit na serveru Plzeňská vstupenka.
Plzeňská vstupenka

Učinkují:

Dana Suchanová – harfa

Martin Kos – housle

Komorní soubor DJKT ve složení: M. Špelina – flétna, M. Srb – klarinet, R. Klimešová – housle, J. Kaplanová – viola, H. Vítková – violoncello

Mgr. Dana Suchanová začala hrát na harfu pod vedením své matky J. Mikušové, u níž pokračovala na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži. V roce 1993 nastoupila na Hudební fakultu AMU do třídy doc. Renaty Kodadové a doc. Karla Patrase. Při studiích působila ve Filharmonii B. Martinů ve Zlíně a ve Státní opeře Praha, hostovala v souboru České noneto. Po absolutoriu přijala angažmá v orchestru opery DJKT v Plzni. Spolupracuje s řadou symfonických orchestrů, je stálou členkou Komorního orchestru Národního divadla, zúčastnila se koncertních vystoupení v USA, Japonsku, Portugalsku, Německu a řadě jiných zemí. Jako sólistka vystoupila se Sukovým komorním orchestrem, ZSO Mariánské Lázně a KSO.

Houslista a koncertní mistr Martin Kos se hře na housle začal věnovat pod vedením svých rodičů, pokračoval na konzervatoři v Plzni u profesorky Jindřišky Holotové (1985-1991) a studia ukončil absolutoriem pražské AMU (1995) u profesora Vladimíra Rejška. Od roku 1999 zastává místo koncertního mistra Sukova komorního orchestru. Absolvoval úspěšná turné v metropolích Španělska a Německa jako primárius Českého noneta, které do jara r. 2005 vedl. V únoru r. 2003 realizoval se Sukovým komorním orchestrem nahrávku Houslového koncertu d moll a Koncertu d moll pro housle a klavír Felixe Mendelssohna-Bartholdyho. Od podzimu 2006 spolupracuje jako koncertní mistr a sólista také s Českou komorní filharmonií a operním orchestrem DJKT v Plzni. Kromě České republiky vystupoval sólově v Německu, Švýcarsku, Belgii, Lucembursku, Itálii, Peru a Japonsku.

Program:

Pietro Mascagni – Cavalleria Rusticana Intermezzo

Marcel Tournier – Preludium pro harfu

J. S. Bach – Gavotte en Rondea z Partity E dur

Camille Saint-Saëns – Fantasie

Tomaso Albinoni – Adagio

Jules Massenet – Meditace Thais

Franz Drdla – Serenáda A dur

Maurice Ravel – Introdukce a Allegro pro harfu, flétnu, klarinet a smyčcový kvartet

Camille Saint-Saëns – Labuť

Zdroj textu: Plzeňská vstupenka.

Nejkrásnější melodie pro harfu a housle

Copyright © 2011 - Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Plzni - Korandův sbor. Powered by Evanek Studio.